Jatka sisältöön
Ajokausi korkattu?

Ajokausi korkattu?

Nonni, kauan odotettu ja moneen kertaan somessa kesän perään haikailleet voivat nyt huokaista helpotuksesta, ajokausi on ainakin eteläisessä osassa Suomea nyt alkamassa.

Jos olet kädet täristen vetämässä ajovarusteita päälle, muista kuitenkin tehdä perustarkistus prätkälle (ja itselle) ennen liikkeelle lähtöä.

Ainakin seuraavat asiat pitää ehdotomasti tarkistaa:

1. Rengaspaine

Ei riitä että olet syksyllä tsekannut paineen ennen talvisäilytykseen siirtoa. Yllättävän vähäinenkin paineen alentuma saa prätkän käyttäytymään eri tavalla.

2. Renkaiden kunto

Ei se rengas niin paljoa maksa että väkisin kannattaa ajaa 10 vuotta vanhoilla tai liian pienellä urasyvyydellä varustetuilla renkailla. Ainoa kohta joka pitää sinut tiessä kiinni on rengas, älä siis kitsaile terveytesi kustannuksella.

3. Hallintalaitteiden kunto

WD-40 / vast. on tässäkin kaveri eli näytä voiteluainetta sinne mihin pitää. Testaa myös ennen kahvan kaakkoon vääntämistä että ajovalot, vilkut ja jarrut toimivat kuten pitää.

4. Ajovarusteiden kunto

Joskus on aika luopua 10 vuotta hyvin palvelleesta kypärästä tai kertaalleen kaadutuista ajofarkuista. Laita varustepuoli kuntoon, myös ne kehittyvät vuodesta toiseen, ei pelkästään prätkät.

5. Ruosteenpoisto kuskin osalta

Ei tarkoita pelkästään vessassa käyntiä, vaan myös ajoturvallisuuteen vaikuttavien asioiden kertausta. Jos et mielestäsi jouda EAK-kursseille / vast., käy ainakin kertaamassa jarrutus, väistäminen, hidasajo jne. esim. tyhjällä parkkipaikalla ajan kanssa.

Se ei ratkaise kauanko olet ajanut vaan miten.

6. Asenne kuntoon

Et ole yhtään sen kovempi kuski vaikka kuinka vinguttaisit rengasta liikenteessä ja kerjäisit huomiota. Liikenteessä et ole koskaan yksin, tekemisesi vaikuttavat myös muihin tiellä liikkujiin.

Järki päässä, kunnon ajovarusteilla ja ennen kaikkea kunnossa olevalla prätkällä ajaessa pääset parhaiten kiinni siihen miksi oikeasti ajat...fiilikseen.

Laita ainakin perusasiat kuntoon niin nautit tulevasta ajokaudesta juuri niin kuin pitääkin eli turvallisesti tien päällä.

Nähdään liikenteessä!

Edellinen Kausi 2022 alkaa olla ohi
Seuraava Kypärän valinta edessä?