Jatka sisältöön
SCORPION EXO-920 EVO

SCORPION EXO-920 EVO

Testaaja: Kai Pennanen

Testausajankohta: 03.05-2021 – 04.05.2021

Ilman lämpötila: 7 – 9 °C, tuulinen, mutta aurinkoinen ja kuiva keli

Ensivaikutelma kypärän pakkauksesta on onnistuneen paketin värityksen myötä, positiivinen ja odottava sisällön suhteen. 

Paketin sisältä löytyy samaan mustakeltaiseen linjaan tehty suojapussi, jonka sisällä kypärä on. Kypärän sisältä löytyy ohjekirja, joka kertoo kypärän käytöstä kaiken oleellisen.

Ensisovitus ja sen tuntuma on napakka, eli kypärä istuu hyvin ja tulee riittävän alas, jotta leukaosa mahtuu vaivatta kiinni. Ensikäytöllä kiinnitysmekanismi tuntuu vaativan semisti voimaa, mutta muutaman aukaisu- ja sulkemiskerran jälkeen voiman tarve vähenee, joko lukituksen täsmäytymisen tai oman sulkutekniikan paranemisen myötä.

Kypärä on varustettu reiluilla poskipaloilla, jotka muodostavat hyvän tuen kypärän istuvuudelle ja mikrometrinen lukitus mahdollistaa täsmällisen kireyden säädön leukahihnalle. Aurinkovisiirin toimintapainike on helppo löytää ja liikerata on napakka. Aurinkovisiirin tummuus on mielestäni varsin onnistunut, sillä se taklaa hyvin kirkkaimmat säteet, jättäen kuitenkin mahdollisuuden laajalle käyttöajalle, olematta liian tumma.

Kaupunkiajossa kypärä tuntuu melko äänekkäällä ja kypärän on melko herkkä alta nouseville äänille. Koneen ja renkaiden äänet kuuluvat selvästi, joten peruskorvatulpat ovat tarpeen. Kaupunkiajossa visiiri ylhäällä ajo aiheuttaa tutun ilmapyörteen aurinkolipan ollessa alhaalla, eli silmät tahtovat kostua, ainakin näin alkukaudesta.

Maantieajoon siirryttäessä ja visiirin kunnollisen sulkemisen jälkeen, kypärä ikään kuin hiljenee ja normaali ajomelu tulee sisälle. Nopeuden noustessa moottoritienopeuksiin huomioni kiinnittyi kypärän suuntavakauteen. Ajokkinani on custom- tyylinen nakupyörä, joten kaikki ilmavirta tulee ns. raakana sisään. Puuskittain tuulisesta säästä huolimatta, ei kypärä vetele, eikä vatkaa, vaan on miellyttävän vakaa ajettava.

Asensin kypärään myös kypäräpuhelimen, testatakseni sen ääniominaisuuksia. Kuunnellessa musiikkia maantieajossa, tulee voimakkuuden olla aika korkealla, jotta musiikista saa riittävästi selvää. Puhelinkäytössä äänieristys toimii paremmin ja käyttö on toimivampaa. Kypärän sisustasta löytyvät kuulokepaikat ovat melko pienet, mutta mielestäni riittävät. Mikrofonin saa tuotua vaivatta pehmusteiden alla suun eteen niin, että kypärää suljettaessa, leukaosa ei osu mikrofoniin.

Pikatestin loppufiilikseni on, että kypärä antaa hintaluokassaan varsin oivan vastineen hintalapulle.

Plussaa:         napakka istuvuus, toimivat mekanismit, aurinkolipan tummuus

Miinusta:      äänekkyys, varauksella paino

Edellinen SCORPION EXO-3000 AIR
Seuraava SCORPION EXO-Combat Evo Solid

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan spämmin varalta ennen julkaisua.

* Pakollinen tieto